jongleren
enlarge

Verrijkingen zijn altijd wederkerig

Evaluatie van de laatste training jongleren met hooggevoeligheid

Cursist A.V.

“Deel twee van de training voor hoogsensitieve personen was voor mij terug een eye-opener.
Je komt jezelf terug tegen, zegt hallo en je leert jezelf terug kennen. Opnieuw!
Opnieuw verborgen schatten en verdoken hoekjes in jezelf, al altijd klaar om eruit te komen – ze hadden enkel nog een klein duwtje nodig.

Opnieuw de kans om eens diep in je gedachten en jezelf te graven zonder aan andere dingen te “moeten” denken, geeft een enorme kracht. Het start in je buik, het kriebelt tot in de puntjes van je vingers en tenen. Dit voor een hele lange tijd...

Opnieuw kom je  jezelf inderdaad tegen...  van waar komt de afstand in relaties? Waarom ontplof je zo ineens? Je bent dan toch niet de onverdraagzame vrouw die niet in staat is om lief te hebben, maar je bent gewoon hoogsensitief en dat geknabbel aan tafel kruipt als het ware in je oor en brengt je hele hoofd in de war! Neem ruimte en ontspan...

Leren sorry zeggen zonder je schuldig te voelen, is iets wat ik door deel twee van de training enorm aan werk. Het teruggrijpen naar de cursus om jezelf weer wat moed in te spreken is als het ware terug met je (hooggevoelige) zielscontracten rond de bekende tafel in winterse sferen te zitten.

Het wensen naar een zielscontract, het geluk om je krachtdier te ontmoeten helpt mij door dagdagelijkse strubbelingen.
Introverte ik en naast me een roofdier uit de donkerste delen van de oceaan, sluw en behendig. Creatief gaat ze te werk en is in staat om flexibel in (of uit) de kleinste gaatjes te glippen. Ze neemt haar tijd om te exploreren en te onderzoeken. Daarna gaat ze strategisch en doordacht te werk. Ze kan zich camoufleren en zit vol geheimen...
Samen met mijn krachtdier en de protectosaurus, kan ik de wereld aan.

Beschermers ontmoeten en je laten sturen naar een leven in balans, is een heerlijk gevoel. Beschermers van deze wereld en andere...

Ik herken geuren, sferen op andere plaatsen en keer in mijn hoofd vaak terug naar het Winterhuis. Een plaats waar je jezelf kan zijn, keer op keer. Ik kijk met heel mijn hart en ziel uit naar het derde deel van de cursus.”  A.V.

 

Cursist A.L.

“Het is bijna onmogelijk om onder woorden te brengen wat ‘jongleren met hooggevoeligheid’ teweegbrengt diep vanbinnen. Het gevoel van verbondenheid en thuiskomen is hetgeen mij het meest raakt en waar ik het meest kracht uit put. De vriendschappen die gevormd worden tijdens de cursus zijn uniek! Ze vergroot het geluk en vermindert ellende, door onze vreugden te verdubbelen en ons verdriet te delen. Het vertrouwen in elkaar ziet het onzichtbare, gelooft het ongelooflijke en ontvangt het onmogelijke.

Alle momenten zijn onvergetelijk, maar er zijn er twee die eruit springen. De allereerste minuut was bijzonder omdat het leek alsof we de dag ervoor nog maar afscheid hadden genomen van elkaar, terwijl het toch al enkele maanden geleden was. Het zalige gevoel om eindelijk weer je masker te kunnen afdoen en volledig jezelf te kunnen zijn zonder dat mensen je veroordelen! Wat er gebeurd is in de laatste momenten is memorabel in alle opzichten en zullen we voor altijd in ons hart meedragen.

Een weekend bij Katri en Adelheid is heilzamer dan een weekendje wellness. Je wordt verplicht om naar jezelf te kijken en weer rekening te leren houden met wat je nodig hebt als HSP.  De vele oefeningen en tips helpen om nog krachtiger te worden, beter in balans te

blijven en je krijgt een gevoel van verlichting, letterlijk en figuurlijk, door de verklaring voor zovele ‘waaroms’ in het leven.

Helemaal opgeladen keer je terug naar de werkelijkheid met een rugzak vol levenswijsheid en als je hoofd en hart de juiste richting opgaan, hoef je je niet druk te maken om je voeten.

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’ – Marcel Proust”  A.L.

 

Cursist E.

“Als iemand mij zou vragen hoe ik overeind blijf in een wereld dat mij overweldigd, kan ik daar geen klaar en duidelijk antwoord op geven. Ieder persoon is uniek en moet zijn of haar eigen weg proberen uit te stippelen. Als HSP loopt dit niet altijd van een leien dakje. Het leven neemt soms een onverwachte wending, waarbij je het gevoel hebt dat je vastzit. Je weet dat je niet de juiste weg betreedt. Dat er veel hobbels, krommingen en oneffenheden in zijn. Je wilt die baan terug recht krijgen. Mooi effen, zonder ongewenste scenario’s.  Maar als hoog gevoelige persoon is dit vaak een hele opgave. Je kan hulp gebruiken van buitenaf, maar geeft dit liefst niet toe. Liefst van al wil je er zelf uit geraken, wil je  er niemand mee lastig vallen. Je wil er graag zijn voor anderen, maar liefst zo weinig mogelijk “het probleem” vormen voor de ander.

Gelukkig had ik mensen om mij heen die mij op dat moment hebben opgevangen. Ik ben mijn ouders en mensen die me nauw aan het hart liggen dan ook zeer dankbaar hiervoor. Maar in het bijzonder wil ik Katri en Adelheid bedanken. Zij hebben mij geholpen om  terug de juiste levensweg te bewandelen.

De trainingen “Jongleren met hooggevoeligheid” zijn een echte aanrader om jezelf te ontdekken. Soms zijn we ons onvoldoende bewust van onze innerlijke krachten. We zien vaak enkel het negatieve van onze “gevoeliger” kant, maar je mag er zeker van zijn dat we extra gaven hebben mee gekregen waar we ons onvoldoende van bewust zijn. De eerste training was voor mij een positieve belevenis. Ik kon niet wachten om aan de tweede training te starten. 

Ik vond het goed dat we bij de tweede training terug in hetzelfde kleine groepje bleven zoals de eerste training. Op die manier voel je je al meer op je gemak. We bleven ook afspreken met elkaar, waardoor we ook al het gevoel hadden dat wel elkaar echt al langer kenden. De tweede training legde meer  focus op de relatie met anderen. Je leert sociale vaardigheden, assertiviteit en grenzen opstellen. Alsook te kijken naar je eigen partnerrelatie. Hoe je jezelf moet beschermen tegen onaangename gedragspatronen van een ander of hoe je je zelfvertrouwen kan laten toenemen.
De items die we behandelen sloten heel nauw aan bij mijn dagdagelijks gebeuren. Ik pas nu al veel zaken toe en voel me er elke dag een stukje meer in groeien.

Door de warme huiselijke sfeer dat we kregen bij Adelheid en Katri leek het net alsof we op vakantie waren. Het bracht me helemaal tot rust. De trainingen hebben mij echt geholpen mezelf te aanvaarden, te hervinden en te appreciëren welke gaven als HSP ik heb. Ik zou het dan ook ten zeerste aanraden aan alle hoog gevoelige mensen onder ons.

Met name wil ik Katri en Adelheid ten zeerste bedanken voor deze mooie belevenissen en hun warm ontvangen.”  E.

 

Evaluatiedocument

Cursist G.

“1. De sfeer waarin we werken is zoals vorige keer erg aangenaam. Het heeft een groot 'thuiskomen-gehalte' waardoor je je helemaal niet geremd voelt om persoonlijke zaken te delen. 

 

2. Het is fijn de cursus achteraf nog te kunnen raadplegen. Er wordt veel informatie meegegeven in korte tijd. Heel nuttig, maar ook wat bezoektijd nodig. Daarom is de papieren versie een mooie houvast voor achteraf. 

 

3. Inhoudelijk had ik iets meer aan deze training. Persoonlijk worstel ik nog vaak met grenzen stellen. Ik merk dat ik in deze sessie veel kleine trucjes kon herleiden die me echt wel helpen. De handgebaren doe ik heel vaak, al is het gewoon om mezelf er bewust van te maken dat ik het moeilijk heb.
Herkenning is het begin, kreeg ik als inzicht. 

 

4. Ik leerde ook makkelijker scheidingen zien. Het feit dat ik als persoon los sta van de relaties die ik aanga. Ik herinner mezelf er vaker aan. 

In het algemeen kan ik stellen dat ik bij deze cursus me meer bewust ben geworden van mijn individuele zijn. Ik ben er bewuster mee bezig terwijl ik me vroeger sneller vereenzelvigde met mijn omgeving. 

HEEL NUTTIG!

 

5. Het samenzijn met andere hooggevoeligen werkt heel sterk. De herkenning, de aanmoediging, de bevestiging dat ik helemaal niet de enige ben is helend!

 

6. Onze afsluiting was bij ons natuurlijk iets fenomenaals om nooit te vergeten. Het gevoel dat we allemaal verbonden zijn, allemaal voor elkaar zorgen door het materiële heen was fantastisch om op deze manier te mogen beleven. Ik koester dit moment heel sterk. 

 

7. Het gezelschapsspel was een hele leuke ‘brake’. De sfeer werd omgedraaid en toch bleven we bezig met de materie. Ik herinner me wel dat het veel tijd in beslag nam, dus misschien kan het iets korter?

 

8. Het kennismaken met de verschillende relaxatiemethodes werkt ook heel sterk als verpozing. Het geeft je ook het gevoel echt op verwenweekend te zijn. Zowel voor lichaam als voor geest. Heerlijk concept. 

 

9. Niet te onderschatten, maar het gevoel er te kunnen zijn voor de ander met tips of dergelijke, is ook iets heel moois waar in de setting zeker plaats voor is. Het creëert een familiegevoel. 

 

Kort samengevat  is de training een weldaad voor lichaam en geest. Heel veel nuttige informatie kan verwerkt worden in een aangename sfeer waarin Katri en Adelheid zorgen voor een perfect evenwicht. Thuiskomen in mijn hooggevoeligheid. Heerlijk.”  G.

©  Copyright  2012-2021  -  www.all-coaching.be  -  Alle rechten voorbehouden  -  (email webmaster)
Site door www.pamabiz.be: Wij maken professionele websites voor elk budget.