meditatie
enlarge
Foto: Saar Tanghe

Meditatie

Meditatie is de kunst je aandacht te houden op het ‘nu’. In deze ontspannen toestand ben je alert en sterk bewust. Je leert je niet alleen ontspannen, je traint ook je aandachtsvermogen.

Door meditatie worden we bewuster en opmerkzamer en dat verbetert de kwaliteit van ons leven. Het accent wordt verlegd naar het ‘zijn’ en niet langer naar het ‘doen’.

De fysieke voordelen van meditatie zijn opmerkelijk: bloeddrukverlagend, minder schommelingen van de hartslag, betere bloedsomloop, verbeterde insulineresistentie, hogere immuniteit, aanmaak endorfines, toename NK-cellen die strijden tegen schadelijke bacteriën en virussen, aanmaak melatonine, aanmaak DHEA hormoon, helpt bij chronische pijn en stress gerelateerde ziektes zoals ook bij psoriasis. 

Tijdens de meditatie produceert het brein Alfagolven. Deze leiden niet alleen tot betere verwerking van emoties, betere inzichten, sterker bewustzijn, ze brengen vooral een innerlijke rust, recupereren, revitaliseren. De hersencoördinatie en neuroplasticiteit van het brein verhogen, er wordt een hogere activiteit in de linker prefrontale cortex waargenomen, wat het geluksgevoel stimuleert. Het draagt bij tot vitaliteit en levenslust. Het is één van de beste middelen tegen stress.

Kom bij ons mediteren...

Eindeloos de wegen der meditatie
Laat u gerust verleiden

Voor psychisch kwetsbare mensen, mensen met diepe trauma’s, houdt het mediteren enig risico in gezien onderdrukte emoties kunnen bovenkomen.

 

©  Copyright  2012-2021  -  www.all-coaching.be  -  Alle rechten voorbehouden  -  (email webmaster)
Site door www.pamabiz.be: Wij maken professionele websites voor elk budget.