Charlotte Delmouzée

Osteopathie is een manuele behandelmethode , gebaseerd op de filosofie dat klachten ontstaan uit storingen in de beweeglijkheid van weefsels in het lichaam (bot, wervel, gewricht, spier, orgaan, fascia). Het evenwicht binnen het lichaam wordt hierdoor verstoord.

De osteopaat zoekt de oorzaak van de klacht. Vaak bevindt deze zich niet op de plaats waar de patiënt klachten heeft. Hierdoor onderzoekt de osteopaat het volledige lichaam. Een osteopaat heeft een holistische visie en bekijkt de mens dus in zijn totaliteit.

Een behandeling kan eerder structureel zijn, door bijvoorbeeld een manipulatie uit te voeren op de wervels. Een klacht kan ook een viscerale oorzaak hebben. Spanningen rond orgaanzones kunnen dan voor onevenwichten zorgen, waardoor bijvoorbeeld spierspanning in de nek wordt veroorzaakt. Er kan ook fasciaal gewerkt worden, of meer energetisch. Een klacht kan bijvoorbeeld versterkt worden door een emotionele belasting of een voedingsintollerantie. Een lichaam is echter geen machine, een lichamelijke klacht heeft meestal meerdere oorzaken, een totale aanpak is dus noodzakelijk. Na een grondige anamnese en onderzoek weet de osteopaat wel raad.

Een osteopaat D.O. heeft een langdurige opleiding gevolgd, gelijkgesteld aan een universitaire opleiding. De titel D.O. geeft aan dat de betreffende osteopaat erkend is door de mutualiteiten. Hierdoor heeft u recht op een kleine tegemoetkoming van de mutualiteit.

 

Opleiding:

Osteopaat D.O.

Vooropleiding: Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, associatie KHBO-KUL.

Specialisaties en bijscholingen:

  • zwangerschapsbegeleiding
  • osteopathie bij gynaecologische problematieken
  • osteopathie tijdens en na zwangerschap
  • osteopathie bij kinderen en baby’s
  • burnout en energieproblemen
©  Copyright  2012-2021  -  www.all-coaching.be  -  Alle rechten voorbehouden  -  (email webmaster)
Site door www.pamabiz.be: Wij maken professionele websites voor elk budget.