Mindufulness
enlarge
Foto: Saar Tanghe

Mindfulness

Het woord Mindfulness betekent  ‘aandacht geven’. Het klinkt zo eenvoudig maar is niet zo gemakkelijk.  Bij de mindfulness meditaties leer je je aandacht te richten op het ‘hier en nu’ en train je een neutrale  interpretatievrije observatie. Je oefent je aandacht en concentratie en laat daarbij gedachten en emoties los. Je leert observeren zonder automatisch te interpreteren volgens jouw geconditioneerde denkpatronen,  standpunten, veronderstellingen. Je leert de werkelijkheid rechtstreeks te ervaren zonder waarom vragen te stellen of terecht te komen in negatieve gedachtestromen.

Deze methode  brengt verlichting bij  personen die gemakkelijk in negatieve denkspiralen terecht komen of aanleg tot depressie hebben.

Maar Mindfulness is voor iedereen nuttig. Want hebben we niet allen de neiging te verdrinken in een sluimerend ontevredenheidsgevoel?  Onbewust wordt de mens aangetrokken tot wat we plezierig vinden en proberen we te vermijden wat onaangenaam is. Daardoor gaan we het geluk vaak buiten onszelf gaan situeren, en zoeken we het geluk in de toekomst . Met Mindfulness leer je prikkels en gebeurtenissen uit het ‘hier en nu’ positief te beleven en leer je oplossingsgericht in het heden te staan.

 

Ontdek en geniet van de dingen zoals ze zijn.


 
©  Copyright  2012-2021  -  www.all-coaching.be  -  Alle rechten voorbehouden  -  (email webmaster)
Site door www.pamabiz.be: Wij maken professionele websites voor elk budget.