Natuurlijke remedies
enlarge
Foto: Kim Yasmine Zamani

Natuurlijke remedies

Natuurgeneeskundige zelfhulpmiddelen krijgen opnieuw meer en meer aandacht en worden aangewend om in huiselijke kringen aan zelfzorg en preventie te doen. Deze gaan van traditionele huis- en tuinmiddeltjes, oude natuurlijke remedies tot zachte geneeskruiden. Uiteraard kunnen deze niet gebruikt worden bij ernstige kwalen of ziektes. Bij lichte aandoeningen daarentegen kunnen zij wel doeltreffend zijn. De werking van geneeskrachtige planten mogen niet overschat worden, maar zeker ook niet onderschat. Het heeft geen zin lichte kruiden aan te wenden voor ernstige kwalen, noch zware medicijnen te nemen voor eenvoudige en lichte kwalen.

Wie bewust wenst te leven, in een natuurlijk evenwicht, streeft naar een gulden middenweg. Het gebruik van traditionele kruiden, waarvan de werking klinisch bewezen is, zouden tot ieders algemene kennis moeten behoren en deel uitmaken van het dagelijks leven.

Bij All Coaching kunnen op vraag natuurlijke remedies onderdeel uitmaken van de individuele coaching en gezondheidsadviezen. Voor professionele kruidentherapie wordt verwezen naar natuurartsen.

Kruidenkennis en –inzicht kan ook aangeboden worden in workshops.

Kruid, vruchten, bloesems en zaden
Schors, wortels, blaadjes en bessen
de helpende rijkdommen
van moeder natuur
wie haar geheimen ontdekt
dankt voor het geschenk

©  Copyright  2012-2021  -  www.all-coaching.be  -  Alle rechten voorbehouden  -  (email webmaster)
Site door www.pamabiz.be: Wij maken professionele websites voor elk budget.